Stichting Impact Stedendriehoek

Samen bouwen aan een inclusieve samenleving

background

Over Stichting Impact Stedendriehoek

Stichting Impact Stedendriehoek (S3H) is opgericht op 19 december 2024 en zet zich in voor een duurzame, inclusieve en florerende regio Stedendriehoek, waarin mens, dier en natuur centraal staan. Wij geloven dat systeemverandering begint bij de mensen die durven te verbinden, experimenteren en samenwerken aan innovatieve oplossingen.

Door middel van onze initiatieven stimuleren we duurzame transities en bouwen we aan brede welvaart. Dit beleidsplan beschrijft onze doelstellingen, activiteiten en de wijze waarop wij onze stichting besturen en financieren.

Lees het beleidsplan

Logo Impact Stedendriehoek
Impact Stedendriehoek

Onze missie en doelstellingen

De stichting heeft ten doel:

  • Het op holistische wijze initiëren, faciliteren en coördineren van samenwerkingsverbanden tussen stakeholders uit de overheid, onderwijs, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en betrokken inwoners, gericht op het oplossen van maatschappelijke opgaven.
  • Het bevorderen van duurzame en inclusieve ontwikkeling in de regio door middel van gezamenlijke projecten, programma's en initiatieven.
  • Het leveren van een bijdrage aan het creëren van een veerkrachtige en leefbare samenleving.

Dit alles in de ruimste zin des woords.

Onze activiteiten

Om de doelstelling te bereiken, onderneemt de stichting de volgende activiteiten:

  • Coaching en begeleiding: Ondersteuning van MKB-ondernemers bij verduurzaming en de implementatie van toekomstbestendige bedrijfsmodellen.
  • Digitale community en Transitieweb: Een online platform voor kennisdeling, samenwerking en monitoring van impact.
  • Evenementen en activiteiten: Het organiseren en faciliteren van evenementen die bijdragen aan verbinding, inspiratie en kennisdeling tussen impactmakers.
  • Samenwerking: Het bevorderen van transparante en gelijkwaardige samenwerking aan maatschappelijke opgaven door overheid, onderwijs, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, en betrokken inwoners.

De activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers en betrokken professionals en waar nodig ondersteund door externe partijen.

Impact Stedendriehoek

Bestuur en organisatie

Stichting Impact Stedendriehoek wordt geleid door een betrokken bestuur:

Voorzitter: Marian Heezen
Secretaris: Martin Hoeve
Penningmeester: Wiebe Bakker
Algemeen bestuurslid: Brandaan Lub
Algemeen bestuurslid: Paul Edauw

De bestuursleden ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden, behalve een vergoeding voor gemaakte onkosten.

Transparantie en verantwoording

De stichting voldoet aan de publicatieplicht door jaarlijks een overzicht van de financiën, activiteiten en beleidsvoornemens te publiceren op de website van de stichting

RSIN/fiscaal nummer: 867356200
Vestigingsadres: Colijnstraat 42, 7331 PL Apeldoorn
E-mail: info@impactstedendriehoek.nl
Telefoonnummer: 0623468780
KvK-nummer: 95868321

Anbi status Impact Stedendriehoek

Wat beweegt ons?

Onze reis naar een betere wereld zien wij als een beweging.

Die reis begint 'binnen', in onze eigen overtuigingen en ons 'zijn'. Wie ben ik en hoe verhoud ik me tot 'buiten', tot alle grote maatschappelijke uitdagingen? Daar verbinden wij met anderen en met de natuur. Ons handelen heeft impact op de toekomst, voor volgende generaties. Wat wij dagelijks doen, doet ertoe!

Daarom is onze ambitie om samen goede dingen góéd te doen. Om te leren hoe we complexe zaken begrijpelijk en concreet maken. Daarom willen we samen in beweging komen. Aan de slag met projecten die bijdragen aan de grote transities en de duurzame ontwikkelingsdoelen.

Om richting te geven aan wat wij samen oppakken, gebruiken we het "Transitie Framework" als ons kompas. Het helpt en inspireert om impactvolle initiatieven en activiteiten te ontwikkelen die het verschil maken voor de grote maatschappelijke uitdagingen en de duurzame ontwikkelingsdoelen in onze regio.

Onze ambitie is dat onze initiatieven de grote, complexe systeemtransities versnellen, zoals Energie, Grondstoffen, Circulariteit, Landbouw en Voedsel, Ruimtelijke Inrichting, Financieel, Onderwijs, Zorg, Sociaal en Democratie.

Als een wegwijzer voor concrete actie dienen de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Ze laten zien wat we samen kunnen doen voor een mooiere wereld en regio Apeldoorn, waarbij we streven naar tastbare resultaten die bijdragen aan een duurzame toekomst.

Systeemverandering begint bij onszelf. Door te verkennen hoe wij in relatie staan tot de grote uitdagingen en tot elkaar, volgende generaties en de natuur. De 11e transitie is daarom de persoonlijke transitie. De 5 Inner Development Goals, dagen ons uit om onze 'transitievaardigheden' verder te ontwikkelen. 

De grote en kleine uitdagingen in onze Regio Stedendriehoek nodigen uit tot collectieve actie, om samen te bouwen aan een duurzame toekomst. Want alles doet ertoe en iedereen doet ertoe, in ons werk en in onze wijken!

Hier werken wij aan

Impact Stedendriehoek pentahelix